Bedevaartreis naar Ommel 17-5-2017 

Ommel is door de eeuwen heen een bekende katholieke bedevaartplaats van Maria (Troosteres voor mensen in nood) geweest en is dat nog altijd. Ieder jaar bezoeken alleen al in de meimaand duizenden mensen het beeldje van Onze Lieve Vrouw met Kind in de Onze Lieve Vrouw Praesentatiekerk. 

Volgens planning vertrokken we om 11.30 uur in 2 bussen van Kupers met 86 deelnemers. De H. Mis werd om 13 uur opgedragen door pastoor Cesar. Als vanouds begeleidde Leon Schrijvers onze Maria-gezangen op het orgel. Het werd een sfeervolle dienst in een mooie kerk.

Na afloop was er nog tijd en konden we even lekker buiten zitten of rondlopen in het park, waar ook in de openlucht H. Missen kunnen worden opgedragen. Hier staan tevens Kruisweg-staties die naar een Mariagrot leiden. 

Onze volgende statie was het Klok & Peel museum in Asten. Hier werden we ontvangen met koffie en vlaai, waar we intussen wel aan toe waren. 

De excursie in het klokmuseum was zeer interessant. We kregen uitleg over het ontstaan van de klok. Hoe de mal wordt gemaakt en hoe uiteindelijk de klok gegoten wordt. Ook kregen we een demonstratie van de verschillende manieren om een klok te luiden.

Erg mooi om te zien was het fraaie astronomische kunstuurwerk en een werkende reconstructie van een Arabisch wateruurwerk uit de 13e eeuw. Degenen die voor de excursie in het Peelmuseum hadden gekozen, waren eveneens zeer enthousiast over hetgeen zij hadden gezien. In het museumcafé/ terras kon men nog genieten van een drankje of een wandeling maken door de mooi aangelegde kruidentuin.

Het diner (3-gangen menu) in restaurant De Zwaan in Zeilberg/ Deurne was weer uitstekend verzorgd en erg lekker. 

Dank aan de organisatoren van het bestuur en de chauffeurs van Kupers, die ons weer heelhuids terug naar Reuver brachten. We kunnen terugkijken op een leerzame, heel gezellige en uiterst zonnige dag.