Dagreis 2018 naar Bonn-Remagen-Ahrtal

Op woensdag 11 juli gingen wij na een zorgvuldige voorbereiding op pad voor de jaarlijkse dagreis. Er hadden zich 190 leden aangemeld, wat resulteerde in 4 bussen met Reuverse senioren. Na wat strubbelingen om de mensen in de juiste bus te krijgen werd met enige vertraging vertrokken naar onze eerste stop Restaurant  Bergzicht in Vijlen.

Onze chauffeur vertelde dat het plaatselijke kerkgebouw doorgaat als het hoogst geplaatste kerkje van Nederland. Ondanks de kleine vertraging bleek de koffie nog warm en vers en konden wij genieten van een lekker stuk vlaai met koffie/thee. Hierna brachten de bussen ons naar Bonn de vroegere hoofdstad van West-Duitsland, waarbij onderweg door de chauffeur diverse wetenswaardigheden werden verteld over o.a. de bruinkoolwinning en de kartbaan van Michael Schumacher te Kerpen. Ook over de stad Bonn wist onze chauffeur veel te vertellen.

Bij aankomst aan de Rijnkade in Bonn moesten wij even wachten op het aanmeren van het schip, waarna iedereen aan boord kon. Eenmaal aan boord wachtte ons een goed verzorgde lunch welke door onze inmiddels weer hongerige leden met smaak werd verorberd. Hierna werd door menigeen het bovendek bezocht om van hieruit de omgeving te bekijken, o.a. Bad Godesberg, Königswinter met zijn Drachenfels. Met een drankje in het zonnetje was het goed toeven op het bovendek en voor enkelen was de tijd te snel verstreken en werd het jammer gevonden dat we niet met de boot weer terug konden varen naar Bonn. Aangemeerd in Remagen ( bekend van Die Brücke von Remagen) stonden de bussen weer klaar voor een schitterende tocht door het Ahrtal o.a. langs de plaatsen Mayschoss en Altenahr en uitzicht op de vele wijngaarden. Bij de rit door het mooie Ahrtal werden bij velen, gezien de reacties  de nodige  nostalgische gevoelen wakker gemaakt. Velen bleken lang of kort geleden nog een bezoek aan deze streek te hebben gebracht. Na en mooie en voorspoedige reis waren wij om circa half zes weer terug in Vijlen waar de koks uitstekend hun best hadden gedaan om ons een mooi diner voor te schotelen.

Als afsluiting werd buiten voor de bussen nog een foto gemaakt van het hele gezelschap. Dit om vast te leggen dat het blijkbaar een genoegen is om met de Reuverse Seniorenvereniging op pad te gaan.

De terugweg vanaf Vijlen werd met een goed en voldaan gevoel afgelegd en iedereen werd weer veilig op het vertrekpunt afgeleverd.

Wij danken iedereen welke op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan het slagen van deze dag.

Met  name danken wij de organisatoren, de chauffeurs van de bussen het personeel van Bergzicht in Vijlen en op de boot te Bonn.  Uiteraard danken wij ook iedereen welke is mee geweest op onze dagreis en hierdoor hebben meegewerkt aan het succes van deze reis.

Het bestuur.

voor vergroting klikken op foto