Klaar het startsein voor de wandeling.

Klaar het startsein voor de wandeling.

 Wandeltocht 27 juni 2018.

Na de vele positieve reacties op de wandeltocht van vorig jaar werd er door Ton Hillekens en Wim van Deijnen ook dit jaar weer een mooie wandelroute uitgezet. De wandelaars hadden de keuze uit en tocht van circa 5 km of circa 8 km. 

Het was stralend, warm (tot zeer warm) zomerweer. Wellicht heeft dit menigeen die zich had aangemeld toch thuisgehouden (met- of helaas zonder kennisgeving ). 23 Personen  hadden de veters gestrikt en zijn op weg gegaan, vergezeld door hondje Troy (van Ton en Liny). Er was een keuze om de volledige geplande tocht van 8 km te lopen dan wel een kortere versie van circa 5 km. De route van  leidde ons hoofdzakelijk door de mooie Reuverse bossen en over wandelpaden.

We zijn gestart vanaf het restaurant bij Bosdael en via de Bercken, het Foekesbrook langs het kerkhof en de spoorlijn naar de Mariakapel bij Ronckenstein.

Hier moest men de beslissing nemen:

Rechtsaf, zijnde korte route; retour naar Bosdael.

Linksaf,   zijnde lange route. Deze voerde ons verder via het ‘mierenpaedje’, langs de Krommehoek, Schellekensbeeksingel, St. Jozefweg, Klaashofweg, Vinkenstraat, daar weer de Bercken in retour naar restaurant Bosdael. Het hondje maakte de keuze om de lange wandeling te maken.

Hier zaten de ‘korte’ lopers al op het terras op de ‘lange’ lopers te wachten en stond de koffie/ thee en vlaai voor ons klaar. Er waaide een lekker windje en er kon worden gebabbeld en natuurlijk worden uitgerust.

Het was een heel geslaagde tocht en een goed voor lijf en geest middag. 

Bedankt organisatoren en deelnemers.

Nog even wachten tot iedereen aanwezig is.

Uitreiking van flesjes water.

Nog even poseren

In vol ornaat klaar voor de start.

Ook deze heren liepen mee.

Gezamenlijk, arm in arm de eindstreep gehaald.

Met rode koontjes maar toch fris op weg naar de koffie en vlaai.

Jong jong det waas toch neet nieks.