Kerstviering 13 december 2017

Een mooi versierde zaal was een warm welkom op deze gure, regenachtige woensdag. Toch waren we blij dat het regende. De sneeuw die we de afgelopen dagen te verstouwen hadden, zou misschien veel mensen thuis hebben kunnen houden. Omstreeks kwart voor twee zat de zaal al bijna vol en waren de parkeerplaatsen rondom de Schakel bezet. 

Om 14 uur verwelkomde voorzitter Sjaak Selen alle leden en genodigden en gaf de microfoon door aan vice-voorzitter Toon Jacobs die de presentatie deze middag voor zijn rekening nam. 

Zoals gewoonlijk bracht Zanglust Vitaal, o.l.v. Leon Schrijvers weer enkele mooie kerstliederen ten gehore. Wat een fijne manier om samen zinvol en gezellig bezig te zijn.

Daarna was het podium vóór en gedeeltelijk na de pauze voor de groep ‘Biejeingeraaptj’  uit Heythuysen (11 zangers, die werden begeleid door een man en een vrouw met accordeon).  Zij namen ons muzikaal mee naar verre buitenlanden, maar natuurlijk schalden ook Nederlandse en Limburgse liederen door de zaal. Geweldig!!! Wij hebben genoten van hun prachtige stemmen en de presentatie. We hadden er nog veel langer naar willen luisteren, maar dan zou het programma te erg zijn uitgelopen. 

In de pauze was er uiteraard koffie/ thee en heerlijk kerstbrood. Toen was het tijd voor onze dorpsgenoot Herman Bors. Hij vertelde op geheel eigen wijze het kerstverhaal en nog enkele andere boeiende verhalen. Helaas was pastoor Cesar wegens ziekte niet in de gelegenheid voor ons zijn Kerstboodschap uit te spreken. Een vervanger was niet beschikbaar. 

De verrassing van de middag was de bijdrage van onze Burgemeester en Wethouders. Door Wethouder Debbie werd een mooi kerstverhaal voorgelezen en Burgemeester Petra en wethouders Jan, Bram en Ton brachten gezamenlijk instrumentaal enkele kerstmelodieën ten gehore. Wat heeft de Gemeente Beesel een muzikale inborst. Chapeau !!!!  Een luid applaus was onze dank voor hun bijzondere aanwezigheid. 

Nadat de voorzitter deze middag officieel had afgesloten en iedereen Fijne Kerstdagen en een gezond Nieuwjaar had toegewenst, werd er voor de leden en genodigden nog koffie/ thee en belegde broodjes geserveerd. 

We kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige middag en zeggen hartelijk dank aan iedereen die eraan hebben meegewerkt dit mogelijk te maken. 

                               Fijne Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar