Grote fietstocht.

Op woensdag 21 augustus kwamen wij weer bijeen voor onze jaarlijkse grote fietstocht. Deze fietstocht is een vervolg op de fietstochten welke wij organiseerden in het kader van het door de KBO uitgeroepen jaar van de fiets in 2015. Elk jaar hebben wij een grote fietstocht georganiseerd welke ons telkens  naar een andere bestemming voerde. Ondanks dat t.t. van het uitgaan van de uitnodigingen nog niet duidelijk was waar wij dit jaar naar toe zouden fietsen hadden zich toch 65 leden aangemeld voor de tocht. Met deze grote groep kwamen wij onder een stralende zon bijeen op het plein van "zalencentrum De Schakel" en vertrokken na een welkomswoord van onze voorzitter met frisse moed richting Belfeld. Na een omweggetje via Offenbeek werd via Belfeld en Tegelen naar Maria Auxiliatrix gereden voor een eerste pauze. Hier was gelegenheid om wat te eten of te drinken, waarvan op het terras en in het restaurant gretig gebruik werd gemaakt.

Na een klein uurtje werden de stalen rossen en meegreisde scootmobielen weer bestegen en reden wij richting de Grote Heide in Venlo. Hier werd een afslag gemist en moesten we na enkele kilometers omkeren om de juiste afslag te nemen naar Krickenbecker Zeeën. Hier werd een kleine rustpauze ingelast en kon even genoten worden van het natuurschoon rondom de aanwezige wateren. Helaas konden wij hier niet lang blijven omdat de op de heide verloren tijd diende te worden ingehaald. Via een mooie route aan de overzijde van het meer fietsten we naar het vrij nieuw aangelegde fietspad wat gemaakt is over de vervallen spoorlijn van Kaldenkerken naar Kempen. Rijdende over dit fietspad kwamen wij bij een afslag naar het restaurant waar wij de toegezegde Kuche en kaffee zouden nuttigen. Helaas werd door de voorop rijdende persoon niet goed opgelet en werd de afslag gedeeltelijk gemist en kwamen wij in het centrum van Kaldenkerken terecht, wat zeker niet de bedoeling was. Echter de route naar het restaurant werd weer gevonden en na een omweg kwamen wij aan bij het restaurant Hof Cafe Alt Bruch waar wij hartelijk werden ontvangen door de uitbaatster. Er moesten enkele fietsen en scootmobielen worden opgeladen wat gelijk geregeld werd. Na plaatgenomen te hebben aan de reeds gedekte tafels werd iedereen uitgenodigd om een stuk kuche te gaan halen aan het buffet. Menigeen kon van verbazing geen woord meer uitbrengen zo groot bleek het stuk kuche en wij hoorden diverse malen "dit kan ik niet op alleen" . De koffie en thee werden aan tafel geserveerd en een persoon welke met de scootmobiel niet in de zaal binnen kon werd buiten voortreffelijk verzorgd. Nadat iedereen zijn natje en droogje op had bleek dat toch vrijwel ierdereen zijn stuk gebak had opgegeten. Het was dan ook verschrikkelijk lekker en het zou jammer geweest zijn om dit niet op te eten. Waarschijnlijk hebben een aantal personen 's avonds niet veel honger meer gehad. Na dit gezellige en mede door de kuche en kaffee aangename oponthoud werd de tocht weer hervat en reden wij langs het Galgenven en Truusje aan de grens, Mariahoef en Elshoutweg weer richting Reuver. 

Wij danken alle deelnemers voor hun deelname en het gediciplineerde gedrag tijdens de tocht, alleen hierdoor kunnen wij een dergelijke incidentloze fietstocht organiseren. De voorop rijdende fietser biedt zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat de fietstocht toch langer was dan de beloofde afstand van 40 kilometer