Wandeltocht 28-06-2017

Wandeltocht dd woesdag 28 juni 2017.

Ondanks de niet zo bijster goede weersverwachting waren toch nog 30 wandelaars aanwezig voor onze jaarlijkse gezamenlijke wandeltocht. Gelukkig was het droog voor vertrek. Toch werd even  buienradar geraadpleegd en geconstateerd dat wij circa 5 kwartier de tijd hadden tussen twee buien.

Hierom werd besloten toch een iets andere route  te lopen dan oorspronkelijk gepland, en het te houden bij circa 5 km. Vertrokken werd bij Bosdael en via het kapelletje werd naar de Maas gelopen.

Hier kon genoten worden van de vergezichten, de schittering van de rivier, de vogels en alles was de rivier op dit moment te bieden heeft. Via de Maasstraat werd de tocht voortgezet en bij de eerste afslag naar links kwamen wij op een pad welk ons leidde naar de Rijksweg ter hoogte van de brug over de Schellekensbeek. Na de rijksweg te zijn overgestoken konden wij na enkele honderden meters genieten van het hoogteverschil dat daar is ontstaan door de bedding van de Schellekensbeek en de beek welke vroeger als open riool dienst deed. Op dit punt kan men in de diepte zien waar beide beekjes samen komen en zo als de Schellekensbeek naar de Maas stromen.

Een weinig verder zijn aan de rechter zijde nog overblijfselen van tankgrachten te zien welke aan het einde van de oorlog o.a. door Russische meisjes werden gegraven als verdedigingswerk van de Duitse bezetters tegen de geallieerden aan de andere kant van de Maas. Hierna werd weer de Rijksweg overgestoken en werd via de Maasstraat  en de bossen tussen deze Maasstraat en Bosdael weer de vertrekplaats bereikt. Hier wachtte ons een zeer goed verzorgt buffetje van vlaai en koffie/thee waaruit iedereen kon kiezen. Na de koffie met gebak bleven de meesten nog enige tijd gezellig zitten en konden o.a. luisteren naar de muziek welke in het aangrenzende lokaal werd gespeeld.

Het was weer een zeer gezellige en geslaagde middag. Wij danken iedereen welke op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van deze middag. Ook de weergoden danken wij omdat op enkele druppels na de gehele tocht van 5km en 110 mtr droog kon worden afgelegd. Tevens natuurlijk het personeel van restaurant Bosdael voor de goede verzorging van het koffie/thee - vlaai buffet.