Op 23 augustus werd om 11.00 uur vertrokken bij de Schakel voor de jaarlijkse fietstocht welke ondertussen traditioneel in augustus word gehouden.

Er hadden zich 30 personen aangemeld waaronder 2 personen met een scootmobiel.

Helaas kon 1 van onze leden niet mee omdat onmiddellijk voor vertrek de band van haar fiets lek raakte en helaas geen vervanging mogelijk bleek, jammer.

Via een mooie route werd naar Belfeld en Tegelen gereden en daarna via het Jaomerdal naar Auxiliatrix te Venlo. Ondanks nauwkeurig speuren werden in het Jaomerdal gein kabuiterkes gezeen.

Bij Auxiliatrix werd een pauze gehouden waarbij de meesten zich een soepje en broodje of slaatje permiteerden. Het was zeer gezellig met zijn allen op het terras. Na een klein uurtje werd de tocht voortgezet waarbij wij op de hei bij de zweefvliegtuigen uit kwamen. Even gestopt om enkele vliegtuigen te zien opstijgen en daarna de tocht voortgezet via het uiterste puntje van het heidegebied waarbij wij nog konden genieten van de prachtig bloeiende heide. Vanaf het hoogste punt van de Herungerberg via het fietspad afgedaald naar de grote rotonde en via een deel van het Ven naar de weg naar het Zwartwater. Deze overgestoken en naarde Nijmeegseweg gereden en deze overgestoken naar het kapelletje van Genooi. In de plaatselijke koffieschenkerij “Genuujerie” werden  wij hartelijk ontvangen met koffie en vlaai, alsof het afgesproken was. De bediening was heel attent en verzorgde ons prima. Toen iedereen de koffie/thee met vlaai op had werd door nagenoeg iedereen nog een bezoekje gebracht aan de kapel en werd ook door menigeen een kaarsje opgestoken en konden wij vertrekken naar Reuver. Vanaf het kapelletje werd helemaal langs de Maas naar Steyl gereden en vandaar naar Belfeld en Reuver. Gelukkig hebben wij de tocht kunnen afsluiten zonder enig incident, geen panne aan een fiets, geen ander oponthoud o.d.

Wij danken weer iedereen welke heeft deelgenomen en hierdoor heeft gezorgd voor een hele mooie dag met veel bezienswaardigheden, goed weer  en toch weer plaatsen waarbij werd gezegd “hier ben ik nog nooit geweest”.Laat dat nou net de bedoeling van de organisatie zijn om mensen iets nieuws te laten zien.