Wekelijks terugkerende activiteiten

Wij organiseren, in samenwerking met de gemeente  Beesel, wekelijks een breed scala aan beweging-activiteiten voor 55-plussers. O.a.  gymnastiek voor dames en heren, volksdansen, country-line dans, golfen in de zomermaanden, fitness op de vrijdagmorgen enz. Dankzij subsidie van Gemeente Beesel is de eigen bijdrage relatief gering en is meedoen ook financieel heel aantrekkelijk.

Gezelligheid 

Wekelijks nemen enkele honderden 55 plussers zowel mannen als vrouwen uit Reuver en Offenbeek deel aan de activiteiten in “De Schakel”. De leeftijd van de deelnemers varieert enorm. We zien mensen van 55 en 56 – de benjamins van het gezelschap-, maar ook ouderen welke elke week naar  de Schakel komen om gezamenlijk met anderen te bewegen en te genieten van bewegen op muziek. Bewegen en gezelligheid gaan hand in hand. Na afloop van een activiteit blijven de meeste deelnemers nog even zitten om onder het genot van een kop koffie of thee nog even bij te praten. Ook dit sociale component vinden we heel belangrijk. 

We proberen de toegankelijkheid van onze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk te houden. Iedereen van 55 jaar of ouder kan deelnemen. Om deel te kunnen nemen betaal je als 55 plusser alleen een maandelijkse bijdrage. De eigen bijdrage verschilt per activiteit, maar het tarief is altijd relatief laag door de subsidie van onze gemeente. Voor de dans, sport en gymnastiekgroepen in de Schakel is de eigen bijdrage  momenteel € 6,00 per maand.  Leden van onze seniorenvereniging krijgen hierop een korting van € 1,50 per maand. 

Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde en gecertificeerde begeleidsters. De leidsters worden regelmatig bijgeschoold en zijn derhalve prima op de hoogte van de laatste standaarden betreffende beweging op muziek. 

0ok deelnemen? 

Mannen en vrouwen vanaf 55 jaar die willen deelnemen aan een van de activiteiten, kunnen gewoon vrijblijvend een keertje komen kijken en meedoen. Een lidmaatschap van de senioren-vereniging is dus niet vereist, doch  lid worden mag natuurlijk wel. Vraag de contactpersoon of leidster van de groep gerust naar meer informatie via het vermelde telefoonnummer.  

Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met een van de bestuursleden van onze senioren vereniging.

Kom in beweging, meld u aan bij een van onze  gymnastiek of dansgroepen.   Ga golfen, of biljarten.

Het is bewezen dat door beweging de diverse spiergroepen minder snel ver- slappen waardoor u tot op hogere leeftijd fit kunt blijven en het gevaar van vallen e.d kleiner wordt. Door het trainen van de diverse spiergroepen zal ook o.a. lopen en fietsen beter gaan en veiliger worden.

maandagSportgroep voor ouderen

13.30 uur

de Schakel

Volksdansen

14.30 uur

de Schakel

dinsdagDamesgymnastiek

09.00 uur

de Schakel

Biljarten

vanaf 13.00 uur

't Heukske

woensdagDamesgymnastiek

09.00 uur

de Schakel

Biljarten

vanaf 9.00 uur

't Heukske

golfen april-t/m sept

09.30 uur

Golfodome

country/line dance

18.15 uur

de Schakel

donderdagherengymnastiek

10.00 uur

de Schakel

Biljarten

vanaf 13.00 uur

't Heukske

country/line dance

14.00 uur

de Schakel

Film voor Senioren

15.00 uur

Bioscoop Luxor

vrijdagFitness

09.30-10.30 uur

Active Reuver

Biljarten

vanaf 13.00 uur

‘t Heukske

zaterdag

computercursus okt.-t/m maart

9.30 - 11.30 uur

Offenbeckerhof